Geschiedenis

Cevan staat als familiebedrijf voor een lange termijn visie als betrouwbare partner van klanten, medewerkers, leveranciers en andere stakeholders.

Het bedrijf is door zijn bijzondere geschiedenis gediversifieerd over 2 activiteiten:

  1. toelevering van plaatwerk in staal, aluminium en RVS
  2. productie en montage van complexe constructies in metaal en/of glas

Cevan werd in de jaren 80 en 90 door mede-oprichter Ad Giebels uitgebouwd tot een van de grootste zonnebankproducenten van de Benelux, met export naar alle continenten onder de merknaam Beauty Sun en onder private label.

Van UV-lampen was het maar een kleine stap naar IR-lampen (infrarood) die nog steeds onder de merknamen InfraTech en HeatPro verdeeld worden in de Benelux en onder private label in de rest van de wereld. Onze TüV-gekeurde en volledig uit geborsteld RVS gemaakte infraroodstralers kennen zowel hun toepassing op privé-terassen, in de horeca, als voor zeer plaatselijke verwarming in grote productiehallen, sporthallen, kerken, skiliften of feesttenten. Voor bouwers van infrarood sauna’s gebruiken we onze kennis voor het maken van zowel infrarood als magnesium stralingselementen.

In de jaren 2000 kende Cevan een spectaculaire groei op het gebied van de plaatbewerking. We onderscheiden ons met name door flexibiliteit en snelle levering van technisch en logistiek complexe bestellingen. Serie -en stukwerk kunnen gecombineerd worden op hoogtechnologische productielijnen voor het plooien, ponsen, nibbelen en lasersnijden. Transport tot bij de klant doen we bij voorkeur met eigen vrachtwagens.

In de jaren 10 bleef Cevan geloven in gezonde groei met bestaande klanten maar ook vanuit product, klant -en marktdiversificatie. We investeerden in de doorstart van ATM Constructions en hielden zo een decenniarijke know how in stand op het gebied van complexe metaalconstructie in zowel staal, RVS als glas. De combinatie van eigen engineering, productiefaciliteiten vanuit de plaatbewerking, EN:1090 gecertificeerde lasprocessen en eigen montageploegen maakt ons aanbod een one-stop-shop voor de veeleisende aannemer.

In 2011 maakte de Cevan-groep de wissel naar de 2de generatie en bestendigde zo haar continuïteit als familiebedrijf.

In de jaren 20 willen we trouw blijven aan onze missie en de klant ontzorgen voor een breder pallet aan oplossingen: “For better works, Cevan Metalworks”.